Geen boekingskosten


Betrouwbare aanbieders


Gegarandeerd de beste prijs

Geld besparen op reis met deze tips

Geplaatst op 20 juni 2018

Een vakantie maken naar het buiteland is natuurlijk geweldig, maar kost ook enorm veel geld. Vaak veel meer geld dan dat je van te voren rekening mee had gehouden. Echter, kan je met de tips in dit artikel veel geld besparen. Denk bijvoorbeeld aan goedkoop parkeren op een parkeerterrein, het aanvragen van een voordelige kredietkaart en het kopen van voordelige kleding als je op reis gaat. Eten en drinken zijn vaak ook een enorme kostenpost als je op vakantie gaat. Toch is het zeker mogelijk om veel geld te besparen op het eten en drinken op vakantie

Goedkoop parkeren
Je wil natuurlijk wel goedkoop je auto kunnen parkeren in Nederland als je zelf op vakantie gaat met het vliegtuig. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de auto voor de deur van je huis te laten staan, maar hoe kom je dan bij de luchthaven?  Er zijn veel websites te vinden die aangeven waar je goedkoop kan parkeren.  Dit kan je zomaar tientallen euro’s schelen.

Het aanvragen van een voordelige kredietkaart
Het is ook handig  om een voordelige kredietkaart aan te vragen.  In veel landen in het buiteland kan je namelijk niet overal betalen met een gewone pinpas, hiervoor heb je echt een kredietkaart nodig. Het is dan wel zo handig om te kiezen voor een voordelige kredietkaart. Er is een website die veel kredietkaarten met elkaar vergelijkt en hierdoor kan je een goede keuze maken. Bekijk de website via deze link. Deze website vergelijkt 29 kredietkaarten met elkaar.  Zowel van VISA als van Mastercard.  Ben je student, maar wil je toch wel graag een kredietkaart? Dit is mogelijk.  De kosten voor een studeten kredietkaart zijn erg laag. Studenten hebben vaak wel maar een limiet van 750 euro.

Een kredietkaart heeft veel voordelen. Allereerst betaal je pas achteraf voor producten. Ideaal voor als je bijvoorbeeld even geen geld hebt, maar verwacht dat je dit wel einde van de maand hebt. Met een kredietkaart kan je ook betalen op het internet. Vaak heb je voor internet bankieren een kastje nodig om iets te betalen. Met een kredietkaart is dit niet nodig. Een ander voordeel van een kredietkaart is dat  bij sommige banken niet verplicht bent om ook een bankrekening te hebben bij dezelfde bank.  Banken waarbij dit niet verplicht is zijn ING en Beobank.

Kopen van voordelige kleding
Als je nog meer geld wil besparen als je op vakantie gaat is het handig om ook geld te besparen op kleding. Je koopt bij goedkopere winkels al voor een aantal tientjes veel shirts, korte broeken en zwembroeken. Je kan er ook voor kiezen om gewoon dezelfde kleding van vorige zomer aan te trekken. Hierdoor ben je helemaal geen geld kwijt voor kleding en kan je dit geld goed besteden aan eten en drinken op vakantie, maar ook op het eten en drinken kan je geld besparen.

Goedkoop eten en drinken op vakantie
Op vakantie kan je veel geld besparen op eten en drinken. Natuurlijk is het eten in een goed restaurant verleidelijk, maar het is ook erg duur. Je kan er ook voor kiezen om een iets goedkoper restaurant te kiezen. Met Tripadvisor kan je zien wat voor beoordelingen verschillende restaurants krijgen in de omgeving.  Je kan er ook voor kiezen om zelf te koken op vakantie, dit is nog een stuk goedkoper dan uiteten gaan.