Geen boekingskosten


Betrouwbare aanbieders


Gegarandeerd de beste prijs

Schade opgelopen op de parkeerlocatie, wat nu?

Geplaatst op 1 augustus 2018

Het kan ons allemaal overkomen: schade die je hebt opgelopen op de parkeerlocatie. Als je te maken krijgt met een dergelijke situatie, jij hebt bijvoorbeeld een geparkeerde auto geraakt of een andere bestuurder heeft jouw auto beschadigd, dan komt er op dat moment ontzettend veel op je af. Om deze reden is het verstandig om op de hoogte te zijn van wat je moet doen als je schade hebt opgelopen op een parkeerlocatie of tijdens een verkeersongeval. Wij informeren je graag over de stappen de je moet doorlopen als je schade hebt opgelopen op de parkeerlocatie.

Breng iedereen in veiligheid
Indien je te maken krijgt met schade op de parkeerlocatie, is het allereerst relevant dat iedereen in veiligheid wordt gebracht. Is iedereen veilig? Dan heerst er bij de meeste mensen al snel de vraag: wie is aansprakelijk voor de schade?

Wie is aansprakelijk voor de schade?
Als je te maken krijgt met schade die je hebt opgelopen op de parkeerlocatie, dan is het relevant dat jij zoveel mogelijk materiaal verzameld zodat jij je verzekeraar kan uitleggen hoe de situatie was op het moment dat het incident heeft plaatsgevonden. Denk hierbij aan foto’s, maar ook aan verklaringen van eventueel getuigen. Aan de hand van deze informatie kan de verzekeraar namelijk bepalen wie aansprakelijk is voor de geleden schade. Het is belangrijk dat jij je verzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte stelt zodat zij de schadeafhandeling in gang kunnen zetten.

Schadeformulier invullen
Samen met de tegenpartij is het de bedoeling dat je het schadeformulier invult. Ook de tegenpartij moet dit doen, jullie moeten het formulier vervolgens beiden ondertekenen. Zijn er nog onduidelijkheden? Dan kun je in overleg met de tegenpartij en verzekeraar afspreken dat jullie hier op een ander tijdstip nog even op terug komen. Het is van belang dat de situatie duidelijk is. Dit is namelijk relevant om te kunnen bepalen wie aansprakelijk is voor de geleden schade.

Laat de schade repareren
Als je schade hebt opgelopen op de parkeerlocatie, dan is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk weer kunt rijden in een veilige auto die in goede staat is. Om deze reden is het verstandig dat je niet te lang wacht met het repareren van de schade. Je kunt bijvoorbeeld de autoruit laten vervangen of je zijspiegel weer goed laten bevestigen. Het is relevant dat je zo snel mogelijk weer rijdt in een auto waarmee je veilig de weg op kunt.

Vergoeding kosten door aansprakelijke partij
Indien de tegenpartij aansprakelijk is voor jouw schade, dan zal de verzekeraar proberen om deze kosten te verhalen. Het geld dat je hebt betaald om jouw auto te repareren krijg je vaak terug. Ben je verantwoordelijk voor de schade? Dan zal dit gevolgen hebben voor jouw schadevrije jaren. Dit heeft vaak een verandering van de hoogte van de maandelijkse autopremie tot gevolg.

Hopelijk weet je aan de hand van bovenstaande informatie hoe je moet handelen indien je te maken krijgt met schade die je hebt opgelopen op de parkeerlocatie. Het is verstandig om je altijd van te voren al goed in te lezen, zodat je op een dergelijk moment precies weet wat je moet doen. Hopelijk hoef je deze informatie niet toe te passen, maar indien het je toch overkomt, dan weet jij precies wat je moet doen.