Geen boekingskosten


Betrouwbare aanbieders


Gegarandeerd de beste prijs

Vanaf Eindhoven binnen 2 uur in Toscane!

Geplaatst op 20 maart 2018

Opzoek naar een geweldige en betaalbare vakantie bestemming? Denk dan eens aan Toscane, het lang uitgestrekte gebied tussen het noorden en de hoofdstad Rome. Want Toscane biedt adembenemende landschappen, vol met idyllische heuvels, olijfbomen en kleine pittoreske dorpjes. Als je van cultuur en ontdekken houd, dan is dit een zeer geschikte vakantie bestemming.

Bezienswaardigheden in Toscane

In dit gebied in Italië is heel veel te zien. Er zijn vele prachtige steden zoals Florence, Lucca en Siena waarbij je bij je wandeling door deze steden het gevoel krijgt alsof je in een open museum loopt. Zo mooi zijn de gebouwen bewaard gebleven en zo fijn voelt de sfeer eromheen. Bezoek bijvoorbeeld eens:
De kathedraal van Florence
Een enorme kathedraal in het midden van Florence, je kunt helemaal tot in de top komen en rondkijken over de stad. Deze kathedraal is de op 3 na grootste in Europa. Het staat daarnaast vol met kunstwerken zoals beelden, sieraden en versieringen die je in en buiten de kathedraal kunt bewonderen.
De Galleria dell’ Accedemia
Een museum vol Italiaanse kunst, antiek en het wereldberoemde werk van Michelangelo’s David. Dit unieke beeldhouwerk staat daar sinds 1875. Het is gemaakt van puur marmer.
De universiteit van Siena
Bij een universiteit denk je vaak aan moderne architectuur, veel beweging van mensen en vaak gelegen net buiten een stad. Maar dat is niet zo bij de universiteit van Siena, want die ligt in het hartje van de stad, omringd met oude en historische gebouwen. Alsof er les gegeven wordt in een andere eeuw.
Benieuwd geworden, kijk dan verder op https://www.vakantie-toscane.nl/

Proef de Italiaanse cultuur

Als je in Italië bent, dan is genieten van het eten een must. Proef de variatie in pasta, pizza en gelatto. Gemaakt van verse ingrediënten, voedzaam en lekker tegelijk. Vooral in de kleinere dorpjes in Toscane kun je heerlijk genieten in een rustgevende omgeving.
Kijk hier hoe je zelf een Italiaans pasta gerecht kan maken?